Els inicis del col·lectiu. Adoberies.com?



Adoberies.Com? és un grup que es va formar durant la QUAM 2015, cursant el taller "Interessos públics i creació Col·lectiva", dirigida per l'arquitecte sevillà Santiago Cirugeda. Un curs que va posar com a objecte d'estudi el sector de les Adoberies de Vic, amb la intenció de pensar com transformar aquest espai amb dinàmiques de creació col·lectiva i autoconstrucció.

Es tractava de plantejar un projecte que portés implícita la participació activa de la ciutadania. En aquest sentit, es va proposar un projecte educatiu transversal en matèria de patrimoni i autoconstrucció, pensat per escoles, instituts i la universitat de Vic.

A més, al llarg del taller es va contactar amb propietaris, el CIAO, un ex-membre de la Plataforma Salvem les Adoberies i la regidora d'Urbanisme, per tal de conèixer la complexitat del lloc. Finalment, es va decidir fer una instància a l'Ajuntament de Vic per tal de denunciar la manca de responsabilitat per part dels propietaris i l'administració pública. Després de la QUAM alguns dels seus membres varen continuar el projecte, conformant-se ja com associació cultural.

Comentaris

Entrades populars